υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
2 κούπες σάλτσα
1 μεγάλα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι στο μουλτι
2-3 καρότα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
δυόσμος
προαιρετικά
καυτερή πιπεριά (κόκκινη μικρή)
εκτέλεση
πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στη χύτρα με μπόλικο νερό να βράσουν για 20 λεπτά
τα αφήνουμε να ανοίξει η χύτρα και ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, και μαζί με τη σάλτσα και τα μπαχαρικά τα βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο να πάρουν μια βράση
ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι γίγαντες, αν όχι τους ξαναβράζομαι
στη χύτρα από 5-20 λεπτά ακόμα
αδειάζουμε τη χύτρα στο ταψί μας και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα καρότα
αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό
δεν ξεχνώ
όσο στέκεται το φαγητό τραβάει τα υγρά του οπότε να μην έχει αρκετό ζουμί όταν θα σβήσουμε το φούρνο
για να φάνε τα παιδιά μου το κρεμμύδι , και τα καρότα τα περνάω στο μουλτι
καλή όρεξη