Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ιμαμ μπαιλντι

ιμαμ μπαιλντι

Υλικά
6-8 μακρόστενες μελιτζάνες
6-8 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
6-8 σκελίδες σκόρδου ολόκληρα
6-8 ντομάτες για σάλτσα στο μουλτι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση
κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε τη φλούδα κάθετα σε τρεις λωρίδες.
Χαράζουμε, εκεί που δεν έχει φλούδα και την αλατίζουμε και μέσα-έξω και τις αφήνουμε να σταθούν κάνα μισάωρο.
Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε να φύγουν τα νερά και τις τηγανίζουμε να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα πολλά λάδια.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί και με την ανάποδη του κουταλιού πατάμε λίγο την εσωτερική ψίχα της μελιτζάνας να γίνει σαν βαρκούλα.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με σάλτσα και κρεμμύδια, και βάζουμε και ανάμεσα από τις μελιτζάνες στο ταψί.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να παρουν χρωμα.

Δεν ξεχνώ
Αν και γίνεται πολύ ελαφρύ έτσι, μπορούμε αν θέλουμε να μην τις τηγανίσουμε αλλά να τις λαδώσουμε και να τς ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Πριν γεμίσω τις μελιτζάνες ψαρεύω τα σκόρδα από τη σάλτσα και τα αφαιρώ από το φαΐ.
Μπορούμε να βάλουμε ένα μπαστουνάκι τυρί σε κάθε μελιτζάνα για ποιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία