Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ γάλα
200 γρ Βιτάμ μαλακό (όχι λιωμένο)
4 αυγά
250 γρ τυρί
αλάτι-πιπέρι

φρυγανιά τριμμένη
σουσάμι

Εκτέλεση
Παίρνουμε λίγο Βιτάμ και βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας το οποίο στην συνέχεια το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί, δηλαδή αλεύρι, γάλα, Βιτάμ, αυγά, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα.
Τέλος προσθέτουμε και το τυρί το οποίο το έχουμε θρυμματίσει  με τα χέρια μας και το ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού.
αδειάζουμε το χυλό μας στο ταψί και αφού το στρώσουμε λίγο το πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να βάλουμε λίγη ρίγανη ή δυόσμος μέσα στο χυλό, του πάει πολύ και το κάνει ιδιαίτερο.
Η δόση είναι για ταψί περίπου 25Χ40, αν θέλουμε να κάνουμε το ταψί του φούρνου θα κάνουμε διπλή δόση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: